Powered By Blogger

söndag 24 februari 2013

Skicka Ek till en talpedagog.


Har kollat lite på Aftonbladets hemsida. När i helvete ska Aftonbladet tvinga sina jävla webreportrar att gå till en talpedagog. Är det en måste för att få jobba på Aftonbladets web att inte kunna tala eller ens kunna uttala R. En dansk med riktig rotvälska som har skurit av sig tungan hade fan haft ett mer korrekt uttal än t ex den där Tobbe Ek.

fredag 22 februari 2013

Slowly Slipping Away


Slowli Slipping Away
(Hess / Ribler)
There's a burning question in my heart

 But I see the answer in your eyes
 An uneasy feeling without you
 There's only peace by your side

Our hearts survived the cold world outside
 Somehow this love keeps us alive

 I feel it in the morning

 I feel it all through the day
 I feel the heartache
Slowly slipping away

Slowly slipping away

 We've had our share of confusion
 We've been let down so many times before
 But what I've found is a real love
 No need to search anymore, no


 Somehow we've weathered the storms in our lives
 This love has never been a lie

 I feel it in the morning
 I feel it all through the day
I feel the heartache
Slowly slipping away

Slowly slipping away

 I feel it in the morning
Slipping away
 I feel it all through the day
Slowly slipping away

 I feel the heartache
Slowly slipping away
Slowly slipping away
 I feel it in the morning

Slowly slipping away
 I feel it all through the day


 We will survive the cold world outside
 Somehow this love keeps us alive

 I feel it in the morning
Slipping away
 I feel it all through the day
Slowly slipping away

 I feel the heartache
Slowly slipping away

Slowly slipping away.....

torsdag 21 februari 2013

Att vara kränkt är inne



Det är inne att vara kränkt numera. Jag tycker och kräver att alla ska vara kränkta, det är en mänsklig rättighet att bli jättekränkt. Och blir någon inte kränkt så blir jag kränkt över att de inte blir kränkt.
Ni andra har också rätten och även en skyldighet att bli kränkta, bara ni inte blir mer kränkta än mig för då blir  jag kränkt.
Allt detta kränkande kränker mig på ett oerhört kränkande sätt, om inte kränkta människor slutar kränka på ett kränkande sätt så kommer ingen kränkt människa sluta känna sig kränkt och fortsätta kränka på ett ännu mer kränkande sätt. Därför anser jag att kränkande bör ske på ett mindre kränkande sätt och se över ifall kränkta människor verkligen ska kränkas genom att säga att de inte kan bli kränkta.

Eller som Fritiof Nilsson Piraten sade en gång:
"Det går inte ens att skämta om synålar utan att något enögd jävel tar illa upp!"

Det är som för några år sedan när det var ett jävla ståhej om en humorsida på facebook (av den sorten med icke rumsren humor och mycket sexistiska och homofobiska skämt) som blev anmäld och även nerstängd. N0är jag sade att jag tyckte det var fel fick jag då direkt höra att jag verkligen inte skulle ha tyckt likadant om jag själv varit HBTQ-person och blivit utsatt för hatbrott eller om min mamma eller syster hade blivit misshandlad eller våldtagen. Jag svarade då att jag faktiskt är bisexuell (och med det en sån där hbtq-person) och att jag själv har blivit utsatt för hatbrott, blivit utsatt för grov misshandel och även för sexuella trackasserier men att jag ändå tycker det är helt ok att skämta om sådant också.

Jag tycker det är klart som korvspad att man måste få skämta om exakt vad som helst, vare sig det är feminister, homosexuella, transpersoner, heteropersoner, pedofiler, nazister, sverigedemokrater, moderater, sossar, kommunister, ryssar, bibliotekarier, muslimer, kristna, judar, olika kulturer, religion, politik, estonia eller vad man nu vill skämta om.

Man kan skämta om precis vad som helst, men det betyder inte att alla skämt är roliga. Om man inte tycker att ett skämt är roligt så har man rätt att säga till eller gå därifrån. Men man har dock ingen rätt att hindra någon att dra det skämtet, även om man tycker att det är vidrigt och icke politiskt korrekt. Det betyder inte heller att man tycker skämtet i fråga är roligt bara för att man försvarar rättet att säga det,






OVER AND OUT!

måndag 18 februari 2013

Veckans GAS-sketch: "The Lilly Sugar Show"


Klockren parodi på meningslösa tv-shower.

Jag råkade för några år sedan när jag var bakfull en helg slå på teven och på trean var det en tv-show med Tyra Banks, började då direkt tänka på denna över 20 år gamla sketch.

torsdag 14 februari 2013

Fuck Valentine



Det är tragiskt att många behöver en sådan här dag för att kunna övertyga varandra om att de kan stå ut med varandra en stund till.
Älska ska man väl göra alla dagar på året (oavsett datum), det behövs ingen speciell dag för det.
Jag behöver inga speciella jävla datum för att vara romantisk, uppvakta eller visa min uppskattning. Sådant ska vara spontant. Ser inget romantiskt i att förvänta sig något bara för att det är ett visst datum.

Affärerna drar in mer cash på att sälja blommor, godis och diverse annat skit medan vilseledda små tonåringar tävlar i att mäta populariteten i antalet rosor som skickats till dem på deras högstadie/gymnasie (ju fler beundrare desto populärare). Det är rätt sunkiga värderingar man stödjer genom att delta i hypen kring alla denna skit!

Fast det vore kanske bättre att avskaffa pengahysterin, då kanske folk har tid att visa att de tycker om varandra utan att ha en speciell dag för det.

söndag 10 februari 2013

Haters gonna hate




Det är helt oacceptabelt att skriva mordhot till andra människor. Ingen människa, oavsett kön/ålder/hudfärg/sexualitet/religiös åskådning, ska behöva bli utsatt för dödshot för att de yttrar sina åsikter. 
Men dock så är en hel del av de personer som säger sig bli utsatta för hot och kränkningar lika goda kålsupare som sina meningsmotståndare, många av dessa är själva exakt lika hårda och kränkande i sina kommentarer mot oliktänkande  men är i sina egna ögon så heliga att de får man inte ha några åsikter om som skiljer sig från deras verklighetsfrånvända syn på sig själva och omvärlden. Ungefär som dogmatiskt religiösa fundamentalister, högerextrema, afa-aktivister etc.

När t ex Kristdemokraternas ungdomsförbunds vice ordförande, Sara Skyttendal, skrev att hon var kritisk mot Pridefestivalen för att hon ansåg att den var sexfixerad, exhibitionistisk och missgynnade homosexuella möttes hon av en massa aggressiva påhopp från journalister och andra tyckare. När Ulf Brunnberg babblade om sin skeva kvinnosyn i höstas fick han utstå en jävla massa kritik och väldigt många personliga påhopp .
Förra sommaren skojade vänstertidskriften Galago om att man skulle skjuta SvDs ledarskribent Per Gudmundson och när SvD gjorde en JK-anmälan hånades Gudmundson som lättkränkt och Simon Fors (Kommun- respektive landstingsfullmäktige för Vänsterpartiet i Pajala och Norrbotten) skrev på Twitter:
"Alla tänkande människor förespråkar väl Per Gudmundsons avrättning?"
Facebook-sidan ”Vita kränkta män” hänger dagligen ut och hånar män som de inte anser vara tillräckligt jämställda eller vänster och hyllas i etablerade medier för att vara "skojig och progressiv".
Näthat drabbar nämligen inte bara kvinnor som är vänster utan även  män som är vänster, kvinnor och män som är höger  etc.

Jag vet att vänner och anhängare till Maria Sveland har skickat bilder på avhuggna penisar till meningsmotståndare som t ex Pär Ström och Pelle Billing (Plus att hon själv flera gånger ljugit och medvetet bytt ut frågor  på svar för att demonisera folk och sätta de i sämre dager i debattartiklar). Jag har förvisserligen inte heller så mycket övers för t ex Ström (jag tycker det bara är larvigt när han t ex försöker få det till mansförtryck att kvinnor fick gå före i livbåtarna på Titanic för 100 år sedan) men det betyder inte att jag tycker han ska få utstå sådant heller.

Visst finns det många kvinnor, speciellt kända, som får utstå väldigt mycket skit för att folk som gömmer sig på nätet stör sig på dem för att de har ”fel åsikter” eller för att de är för ”gamla/unga/fula/feta/magra/äckliga” etc, men det är inte något som bara kvinnor drabbas av. Har själv fått min beskärda del på nätet (fast jag är okänd), men det är bara att välja att antingen polisanmäla trollen eller skita i dem.

Som sagt, jag tycker verkligen inte att det är ok att dessa kvinnor får denna typ av brev, absolut inte! Men man måste också komma ihåg att några av de i videon (dock inte alla) har sagt en hel del bisarra hatiska saker. Lisa Magnusson är t ex ökänd för att säga puckade saker om män och My Vingren smygfotar män i grenen på tunnelbanan (Jag vill se den man som skulle göra detsamma mot okända kvinnor och få beröm av feminister för det. Om jag hade smygfotat kvinnors urringningar av anledningen att visa hur mycket plats dessa kvinnor tar så skulle jag förväntat mig lite näthat.).
De personer som i media skriver/säger extrema saker får hatbrev (feminister, rasister, män kvinnor), allihop får hatbrev.
Men det verkar som att videon vill vinkla det till att just kvinnor får så mycket skit. För det första så får män i media mycket skit de också. Det är klart att det inte är OK men det är absolut inte något nytt.  Hur mycket hatmail/ hatbrev tror ni inte att Fredrik Reinfeldt har fått? Annie Lööf? Lars Ohly? Jimmie Åkesson? Alla som har stort utrymme i media och sprider åsikter som många inte håller med om får sånt och har alltid fått, även innan internets tid. Vi har väldigt gott om politiska grupperingar, mediepersonligheter, debattörer och annat folk som utsätts för liknande (om inte värre) hotelser på daglig basis.

Hot skall väl alltid tas på allvar och polisanmälas om det anses ligga någon tyngd i dem, men det som dessa personer i videoklippet gör är ju bara löjligt. Man försöker mer eller mindre framställa sig själva som de enda som hotas via nätet, att de som hotar alltid är män, att offren alltid är kvinnor och att det på något sätt är Internets fel alltihop. Ta Maria Sveland till exempel. Hon är inblandad i nätverk som håller på med riktigt vidriga förföljelser. Jag har ingen empati för den kvinnan då jag anser att hon är en psykopat och borde låsas in.

De här kampanjerna initierades och drivs av journalister som har definierat begreppet och bevisföringen består av anonyma inlägg på nätet av personer som vi inte vet något om. Jag reserverar mig mot att konstatera ett påstått utbrett samhällsproblem så lättvindigt. För mig handlar det om respekten för demokratin och yttrandefriheten och ett fördömande mot alla former av hatmail och hot oavsett offrets/förövarens kön och ursprung.
Blondinbella och andra bloggerskor har t ex i flera intervjuer hävdat att de får motta mest näthat från andra kvinnor. I Blondinbellas falla ska även en kvinna sökt upp henne i bostaden och hotat att skära av henne fingrarna. Jag tycker förvisserligen Blondinbella är en idiot, men hon ska inte heller behöva utstå sådant. 
Emre Güngör är för övrigt en man som mordhotades med revolver mot huvudet i verkliga livet för att han skrev en bok om hedersvåld och kvinnoförtryck. 


Man hotar inte andra människor, det är fel. Men det är min mänskliga rätt att kritisera andra människor och att argumentera för vad jag tycker är sant och riktigt, men mordhot är ALDRIG ok.

torsdag 7 februari 2013

The Road To Hell



Stood still on a highway
I saw a woman
By the side of the road
With a face that I knew like my own
Reflected in my window
Well she walked up to my quarterlight
And she bent down real slow
A fearful pressure paralysed me in my shadow
She said 'son what are you doing here
My fear for you has turned me in my grave'
I said 'mama I come to the valley of the rich
Myself to sell'
She said 'son this is the road to hell'

On your journey cross the wilderness
From the desert to the well
You have strayed upon the motorway to hell

Well I'm standing by the river
But the water doesn't flow
It boils with every poison you can think of
And I'm underneath the streetlight
But the light of joy I know
Scared beyond belief way down in the shadows
And the perverted fear of violence
Chokes the smile on every face
And common sense is ringing out the bell
This ain't no technological breakdown
Oh no, this is the road to hell

And all the roads jam up with credit
And there's nothing you can do
It's all just pieces of paper flying away from you
Oh look out world, take a good look
What comes down here
You must learn this lesson fast and learn it well
This ain't no upwardly mobile freeway
Oh no, this is the road
Said this is the road
This is the road to hell

tisdag 5 februari 2013

De som skriker högst hörs mest


Jag tror inte det är aktuellt att Sverige tänker försöka ta tillbaka Finland. Och om vi nu ska ha ett land, varför skulle vi då ha ett med samma deprimerande vinterklimat med kyla och snö? Nej tack! Tycker Sverige borde se till att vi får någon myggfri söderhavsö med palmer istället, jag skulle direkt anmäla mig som frivillig borgmästare. Kanske synd att Sverige sålde Saint-Barthélemy till Frankrike 1878.


Nä skämt åsido



Vad är det för puckon som reagerar så starkt på att Finland en gång i tiden tillhörde Sverige? Jag gissar på idioter från rasistpartiet Sannfinländarna. Nåja, högerextrema nationalromantiska partier brukar ju inte ha så mycket verklighetsnärvaro och landets historia är bara viktig om de kan använda den som propaganda i sitt egna syfte att sprida ignorans och trångsynthet.

Jo, Finland var under en jävla massa år svenskt och det är inte svensknationaliskt propaganda utan korrekt historisk fakta. Under den svenska stormaktstiden (1600-talet och fram till 1700-talet) var ju Sverige en av de största krigsmakterna i hela Europa vars kungamakt styrde över större delen utan Östersjö-områden som var en viktigt handelsplats under den perioden. Av de länder/provinser som styrdes av svenska eller indirekt utav svenska bundsförvanter kan nämnas Finland, västra delar av nuvarande Ryssland, Balt-länderna (Estland, Lettland och Litauen) Polen, Ukraina plus nuvarande norra delen av Tyskland (Tyskland var inte ett enat land på den tiden utan styrdes av furstar, fogdar och hertigar).
Ska även andra länder uppröras över att de har tillhört något annat land en gång i tiden, då tycker jag synd om Norge som tillhörde Danmark i 800 år. Såja, nog med svensk historia

Jag har ingenting emot vare sig finländare eller Finland (har nog aldrig heller träffat en svensk som har issues med sin relation till Finland), förrutom att jag tycker att Finlands invandringspolitik är en skam. Rent historiskt är ju Finland mer svenskt än finskt sett till antal år Finland varit en fri nation. Men som alltid finns det gott om människor som bara vill veta av historien om det passar deras egen självbild.
Sen är det väl bara facepalm att folk tycker om Finlands immigrationspolitik. Men okej, ifall vi slutade ta in alla svenskar som invandrar tillbaka till Sverige (Vissa är skattesmitare) så hade vi varit närmare samma nivåer som Finland då svenskar har varit den STÖRSTA majoriteten som invandrat till Sverige VARJE ÅR. Folk som vill opponera sig mot detta kanske skulla kolla upp statistiken när det gäller Etniciteter?
Dessutom så har inte ens immigration stor effekt på ekonomin i en negativ bemärkelse. Sedan så hade vi även haft en mindre invandring i Sverige om andra länder också tog sina ansvar och hade en generösare och humanare invandringspolitk.


Jag är själv född i norraste Hälsingland och de flesta av oss häromkring behöver inte gå tillbaka särskilt långt i släktforskningen för att hitta någon finne i släktträdet. Precis på samma sätt så behöver inte finländare som bor vid kusten gå tillbaka många generationer för att hitta en svensk, eller åtminstonde svenskspråkig anfader och en normalt funtad människa ser inget ont i detta.
Att jämt och ständigt dra fram konstgjorda stridslinjer för att upphöja sin egen nationalitet genom att förnedra och förlöjliga andra är knappast något som Sannfinländarna är ensamma om. Sannfinnarnas lika väl som SDs popularitet berättar om att någonting har gått sönder. Hoppas det går att laga.




söndag 3 februari 2013

Månadens Chuck Norris


Öppningscenen i filmen "Rädda menige Ryan" är löst baserad på en match i spökboll som Chuck Norris spelade i lågstadiet.

fredag 1 februari 2013

Gör Reinfeldt arbetslös!





Bara att hoppas på regeringsbyte när det blir val nästa år. Annars förlorar jag allt hopp om intelligens bland folk i detta land. Vår alliansregering borde straffas för alla idiotier och dumheter de har ställt till med de senaste sju åren med sin omvända Robin Hood-mentalitet.


Ni vet väl förresten att klyftorna är inte så stora. Om man inte jämför de fattigaste och de rikaste så finns inte klyftorna, som den gode Reinfeldt sade. Dessutom vet vi ju, för det har regeringen sagt, att arbetslösa/sjukskrivna har gjort ett aktivt livsstils val för att vara där de är.

Moderaternas politik har alltid går ut på att de sätter sig själva i första rummet, pengarnas makt i andra 
rummet, rika medborgare i tredje rummet och övriga medborgare (som de ser som ett nödvändigt ont) sistDe följer bara sin politik som är i linje med att skapa ett otryggare samhälle där de fattigare i samhället bara ska stå med mössan i hand och vara tacksamma för att de har ett jobb. De som inte har ett jobb ska skämmas och helst gå och självdö. 
Deras politik har alltid gått ut på att slå undan fötterna på de som redan har det jobbigast i samhället. 

Jag litar inte på ett parti vars medlemmar så sent som 1998 röstade nej till homosexuellas rättigheter inom EU.


Jag blir uppriktigt ledsen när jag hör ungdomar och tonåringar idag pratar om att de tänker rösta på moderaterna när de får rösta, även bland arbetarklassungdomar vars föräldrar har drabbats av deras politik.


Jag skrev på en facebooksida för några veckor sedan om min egen situation och direkt fick jag höra från en
 
äldre man att det var så typiskt sossar och kommunister att bara gnälla och att jag fick skylla mig själv om jag valde att inte studera (vilket jag faktiskt gjorde när jag blev varslad från mitt jobb för några år sedan, så jag har redan studieskulder). Jag kan dock meddela denne herre att jag varken är socialdemokrat eller kommunist (fast jag är röd), men jag är fullt medveten om att utan socialism och socialdemokraterna i början av förra seklet, så hade de allra flesta av oss i detta land överhuvudtaget inte ens varit röstberättigade idag och inte heller haft fria rättigheter eller ett socialt skyddsnät. Så denne äldre herre och alla andra slänger ur sig liknande kan bara gå och sätta sig i hörnet för att skämmas.

Socialdemokraterna var de som kämpade fram allmän rösträtt och de har definitivt aldrig försökt dra in den (De andra partierna var däremot inte ett dugg intresserade att betala folk rättvisa löner och än mindre låta dem få rösträtt precis som adeln och rikemännen). Socialdemokraterna kämpande under en mycket stor del av 1900-talet fram reformer som gradvis gjorde samhället avsevärt bättre och mer rättvist. Om man inte erkänner det är man antingen mycket obildad eller en jävla lögnare.Som sagt, jag är inte sosse, men vänster (det var jag även tidigare när jag förr hade ett jobb och med glädje betalade en hög skatt för att även mindre lyckligt lottade i samhället skulle få ta del av det).

Vad tror folk egentligen att detta land och dess demokrate hade varit utan att arbetarna och internationalen hade stridit (och även dött) för den? Utan hjärta stannar Sverige.

Det enda moderaternas politik leder till är fler privata vårdföretag som väger pensionärers bajsblöjor. Deras politik är skrattretande kortsiktig (idioti att sälja ut statliga företag) plus inhuman då den går ut på att sparka på de som redan ligger.Om folk inte vill betala skatt är de fria att flytta till t ex USA om de tycker det är så bra med privatiserad sjukvård och låga skatter, men då ska de också vara så vänliga och inte komma hit när de blir sjuka

Moderaternas politik är extremt kortsiktigt och gynnar enbart de redan välbärgade. Att folk ens gick på bluffen om de nya moderaterna i första början är ofattbart. Fortsätter det så kommer det så småningom sluta med att folk blir tvungen att sälja sin njure om de vill ha råd med cancerbehandling. Sedan kan borgarna kan snacka om individens val, som om ett lågavlönat vårdbiträde har samma valmöjligheter som en direktör.

Dessutom, återigen, ett parti som så sent som 1998 röstade nej till homosexuellas rättigheter inom EU.